Autorollo tsiviilasjas esitasid pankrotti läinud transpordifirma Autorollo võlausaldajad nõude ka firma omanik Väino Pentuse tütar Keit Pentus-Rosimannuse ja tema abikaasa Rain Rosimannuse vastu. Võlausaldajate sõnul tõid Rosimannused Autorollosse advokaat Siim Roode, kes seejärel firma tühjaks kantis.

Maakohus leidis, et Autorollo tühjakskantimise eest on vastutavad Roode ja Rosimannus, ringkonnakohus lisas, et ka Pentus-Rosimannus vastutab samal moel nagu ta abikaasa.

Riigikohus otsustas aga aprillis, et madalamad kohtud on liiga kergekäeliselt Rosimannuseid vastutavaks pidanud. Riigikohus leidis, et põhimõtteliselt võib küll firmale tekitatud kahju sisse nõuda inimestelt, kes pole firma juhatuse liikmed, aga täidavad sisuliselt juhatuse liikme ülesandeid. Autorollo juhtumi puhul polnud riigikohtu hinnangul need nõudmised aga täidetud.

Riigikohus saatis asja ringkonnakohtusse uue otsuse tegemiseks ja andis kaasa täpsed juhised, millest lähtuvalt tuleb Rosimannuste ja Roode vastutust hinnata. Seda hakkabki ringkonnakohus septembris arutama.

Autorollo pankroti asjus toimus ka kriminaalmenetlus, kus kohtu all olid Väino Pentus ja Siim Roode. Selles peaks esimese astme kohtulahend tulema 2. juunil.