Töövaidluskomisjoni otsusega alles neljapäeva õhtul ametisse ennistatud Lepale määras ringhäälingunõukogu distsiplinaarkaristuse töölepingu lõpetamise näol.

Ringhäälingunõukogu viitab oma otsuses kindlatele seadusesätetele, mille vastu Lepp on nende hinnangul eksinud. Märgitakse, et Lepp on eelarvevahendeid kulutades viinud ETV äärmiselt raskesse finantsmajanduslikku seisu.

Vastavalt ETV juhatuse ülevaatele on ETV möödunud aasta eelarves ületanud kulud 38,1 miljoni krooni ulatuses tulusid.

Ringhäälingunõukogu liige Andres Herkel ütles BNS-ile, et arvutuste järgi on Lepp ETV-d juhtides iga ametis oldud päeva kohta raisanud ligi 89.000 krooni.

Neli tundi koos olnud ringhäälingunõukogu tegi reedel kolm otsust - esimesega ennistati Lepp vastavalt töövaidluskomisjoni otsusele ametisse, teisega vallandati. Kolmanda otsusega nimetati ETV peadirektori kohusetäitjaks Tiina Kangro, kes määrati sellele kohale siis, kui Lepp esimest korda vabastati.

Lepa vabastamise otsuse kinnitas ringhäälingunõukogu ühehäälselt.

Ühtlasi otsustas nõukogu töövaidluskomisjoni otsuse kohtusse edasi kaevata.

Kuus valitsusliidu liiget algatasid kolmapäeval seadusemuudatuse, mille järgi lõpevad suvel Eesti Televisiooni (ETV) ja Eesti Raadio (ER) peadirektori ja praeguse juhatuse volitused.

See juhtub ringhäälinguseaduse muutmise seaduse eelnõu järgi 10. juulil, mil algavad uue ringhäälingunõukogu volitused.

"Uus ringhäälingunõukogu koosseis peab saama vabad käed ja võimaluse alustada puhta lehena," ütles eelnõu üks algataja Reformierakonna liige Meelis Atonen BNS-ile.

Atoneni väitel on ETV ja ER-i juhtide vabastamine vajalik, et ei korduks segadus, mille tema väitel põhjustas Toomas Lepp ETV juhtimisel.