Ka Tallinna volikogu esimees Toomas Vitsut ei pea poelt alkoholimüügiloa äravõtmist võimatuks.

“Täname TV3 “Seitsmeseid uudiseid” sellest rikkumisest avalikkuse teavitamise eest,” ütles Mutli. “Samas tuleb tunnustada ka Rimi esindaja julgust ja otsustavust teleuudist ennetavalt juhtunust linnavalitsust teavitada.”

Mutli sõnul jääb aga arusaamatuks, miks väidetavalt rikkumist pealt näinud ajakirjanik sellele kohe tähelepanu ei juhtinud ja seda ei takistanud. “Kindlasti oleks kodanikujulgus ja aktiivne sekkumine taoliste juhtumite vastu võitlemisel tõhusaks abiks,” rõhutas Mutli.

Abilinnapea lisas, et kindlaks ja tõhusaks inimlikke eksimusi välistavaks abinõuks on kassaaparaatide seadistamine selliselt, et oleks takistatud alkoholi müümine peale 20, nii nagu Prisma kauplustes on juba tehtud.

“Peaksime kaaluma sellise kohustuse sisseseadmist kõikides suuremates kauplustes, kus on olemas arvutipõhine kassasüsteem,” ütles Mutli.

TV3 “Seitsmesed uudised” kajastasid eile Norde Centrumi Rimi hüpermarketis 22. jaanuaril kella 21.15 paiku aset leidnud alkoholimüügi eeskirja rikkumist.

TV3 andmeil müüdi purjus soomlastele hilisõhtul ürdilikööri, lahjat õlut, siidrit ja vahuveini.

Kauplus vabandas juhtunut tõigaga, et kassas töötas alles esimesi päevi tööl olnud kassiir. “Rakendatavad sanktsioonid selguvad väärteomenetluse käigus,” lisas Mutli.