Monavie on imeline mahl, mis peaks muutma inimeste elu, olema täis haruldasi marju, mis langetavad kaalu, tulvil antioksüdante, mis pidurdavad vananemist, ning koos joogiga peaks saabuma inimeste ellu finantsiline sõltumatus ja hiigelsuured rahapajad, kirjeldab ETV saade "Pealtnägija".

Muretu pensioniea nimel soovitab võrgustik osta ja edasi müüa Brasiilia acai-marja mahla. Mida rohkem sõpru inimene võrgustikku toob, seda suurem on ka tema palgatšekk. Tarbijakaitseamet ütleb aga, et tegemist on lihtlabase püramiidskeemiga ning see on ebaseaduslik, vahendab ERR Uudised.

Tarbijakaitseameti osakonnajuhataja Hanna Turetski-Toomik ütles, et Monavie mahlaskeemi puhul võib öelda, et tegemist on inimeste ajupesuga ja eesmärgiga, et inimesed liituksid, soetaksid endale mahlad ja hakkaksid neid edasi müüma.

Tarbijakaitseameti kinnitusel ei ole sarnane püramiidskeem, kus tähtis ei ole mitte toode, vaid võimalikult palju uusi liitujaid, mitte midagi uut. Maailmas on kümneid näiteid kahtlastest müügivõrgustikest ja pettasaanud klientidest. Ametil on hetkel Eestis pooleli ka menetlus MonaVie skeemi tõkestamiseks.

Saksamaal resideeruva MonaVie Lääne-Euroopa tegevjuhi Peter Verdegemi sõnul on mitmed organisatsioonid aga järeldanud, et tegemist ei ole püramiidskeemiga. "Ma ei ole isiklikult kursis Eesti tarbijakaitseameti arvamusega, kuid ei, me ei ole püramiidskeem. Kindlasti mitte," kinnitas Verdegem.

MonaVie intensiivkursused ja koosolekud toimuvad iga kuu nii Tallinnas, Tartus kui Pärnus.

Üks Eesti edukaim värbaja ja koolitaja on Vallo Arumäe, endine logistikafirma juht. Arumäe kõrval on teine Eesti kangeim mahlahangeldaja Veiko Kruustük.