Puuduliku kodulehe tõttu pole võimalik jälgida, kui palju on erakonnale raha annetanud. “Kas see on tahtlik või suutmatus, mis iganes. Me ei ole võimelised otsustama, mis põhjustel. Me oleme kohustatud ütlema, et nad vead ära parandaksid ja oma asjad korda teeksid,” rääkis erakondade rahastamisjärelvalve komisjoni esimees Ardo Ojasalu, kirjutab Äripäev.

“Ma ei oska tegeleda erakonna asjadega, kuid olen kirglik erakonna liige. Olen kuulnud, et veebisait on maas. Põhjus võib olla väga lihtne, et haldaja on mõnest maksest ilma jäänud, nagu ikka juhtub,” rääkis Erakond Eestimaa Rohelised eestkõneleja Marek Strandberg.

Ka teistel erakondadel esines Ojasalu sõnul veebilehtedega muresid. Annetusregistrites peavad muudatusi tegema ka IRL ja Keskerakond. Ojasalu sõnul on 2010. aasta aruanne esitamata lisaks Rohelistele ka Rahvaliidul.

Kõik erakondadele saadetavad ettekirjutused sisaldavad hoiatust sunniraha rakendamiseks 640 euro ulatuses, kui ettekirjutuses märgitud puudusi ei täideta ERJK poolt seatud tähtajaks. Erakonnad peavad oma vead parandama 30 päeva jooksul.