Riigiprokuratuuri pressiesindaja teatas täna, et kahtlustuse kohaselt kasutasid kaks Keskerakonda kuuluvat riigikogu liiget ebaseaduslikult ära oma ametikohast tulenevat mõjuvõimu mõjutades Sihtasutuse Tallinn 2011 otsuseid huvitatud osapoolele soodsas suunas.

Vastutasuks oma ametikohast tuleneva mõjuvõimu ebaseadusliku ärakasutamise eest küsiti ja saadi rahalist toetust Eesti Keskerakonnale. Kaks kahtluse alla langenud riigikogulast on Priit Toobal ja Ester Tuiksoo.

Riisalu hinnangul on naeruväärne otsida seoseid Ester Tuiksoo ja Priit Toobali ning sihtasutuse Kultuuripealinn Tallinn2011 vahel.
"Toobal ei saanud kuidagi mõjutada kultuuripealinna inimeste, juhatuse liikmete tegevust, sest anna andeks, Evelyn Sepp ja Jaanus Mutli ja Priit Toobal ei ole kõige suuremad sõbrad," ütles naeru pugistav Riisalu TV3 Uudistele.

Keskerakond teatas täna, et riigiprokuratuuri esitatud kahtlustuse kohaselt on SA Tallinn 2011 juhte mõjutatud eelistamaks ilutulestiku korraldamisel Jüri Luigele kuuluvat ettevõtet.

"Lõuna-Eesti ärimees Jüri Luik võttis ühendust Keskerakonna bürooga ning avaldas soovi rahaliselt toetada Keskerakonda. 28. juulil 2011. aastal tegi Jüri Luik annetuse summas 300 eurot ja 30. augustil annetuse summas 200 eurot. Annetused on kajastatud ka Keskerakonna annetuste registris," teatas erakonna pressiesindaja ning lisas, et avalikult kättesaadavate andmete põhjal on Jüri Luige näol tegemist ärimehega, keda on saatnud mitmed skandaalid.

Aivar Riisalu märkis, et ta ei saa aru, kuidas saadi nii kahtlase taustaga ärimehelt annetust vastu võtta. "Ma tean, et tema ettevõtlus on seotud ilutulestikega ja muuseas ka helitehnika rendiga, kus tal on muide väga head hinnad, ainult et teised helitehnika rentijad ei taha temast midagi kuulda, sest ta kasutab dumpinghindu. Ta mängib mingit mängu hämara ja valge piiri peal," sõnas Riisalu. "Selle pärast on mul
hea soovitus Priit Toobalile: alati ikka guugelda!"

Ettevõtja Jüri Luik kinnitas aga TV3 Uudistele, et ta pole Keskerakonnale mingeid annetusi teinud ning see poleks ka puht tehniliselt võimalik, sest tal polevat juba kolm aastat ühtegi arvet.