"IRL on viimastel valimistel, nii riigikogu kui kohalikel, teinud oluliselt parema tulemuse, kui on peegeldunud reitingutest. Võrreldes nelja aasta taguse ajaga on IRL-i toetus sisuliselt sama suur, aga ka toona oli meie valimistulemus märksa parem kui reitingud seda ennustasid. See näitab, et valimispäeval teevad lõpliku otsuse ikkagi inimesed, mitte uuringud," ütles Riisalo Delfile värskeid reitinguid kommenteerides.

Riisalo sõnul huvitavad inimesi eelkõige erakonna ideed ja see, kes on kandidaadi, kes neid ideid hakkavad ellu viima.

"IRL just lõpetas üle poole aasta kestnud töö valimisprogrammiga ning samuti kinnitasime väga tugeva valimisnimekirja. Meie järgmine ülesanne on viia oma ideed valijateni ning selgitada oma programmi ja poliitikat ning tutvustada kandidaate," lisas Riisalo.

Eesti Päevalehe palvel uuris Turu-uuringute AS 1004 inimeselt kolme kuu jooksul, keda nad riigikogu valimistel eelistaksid. Kui valimised toimuksid sel pühapäeval, jääksid Keskerakond ja Reformierakond täpselt viiki, sest mõlemate poolt hääletaks 16% Eesti elanikke.

Kolmanda koha saaksid uuringu kohaselt sotsid, kelle poolt hääletaks 12% küsitletuid, ja parlamendierakondadest saaks vähim hääli IRL – 9%. Tulemusi tõlgendades tuleb aga olla ettevaatlik, sest kokku jagavad need erakonnad ainult veidi üle poolte häälte.