Ettekandega esinud Vilja Savisaare sõnul on avalikkuse surve alkoholimüügi piiramiseks järjest suuremaks läinud. „Kõik mõistlikud inimesed on seda toetanud ja aru saanud,” teatas Savisaar ning ütles, et see ongi üheks põhjuseks, miks Keskerakond antud eelnõu jätkuvalt ja jätkuvalt uuesti esitab,” vahendab Eesti Päevaleht Online.

Savisaar tõi 13-tunnise alkoholimüügi keeluaja põhjendusena välja Tallinna näite, kus on juba mitu kuud kella 20-st kehtinud alkoholipiirang.

„Vaatamata kõikidele ähvardustele ja hoiatustele, et suured kauplused lähevad pankrotti ja poed pannakse kinni ja inimesed ei saa oma leiba-piima osta, siis kui nad töö lõpetavad, see ei ole vastanud tõele. Mitte ühtegi poodi pole Tallinnas suletud.” Savisaare sõnul pannakse paljud maapoed nagunii õhtuti kella 18-19 ajal juba kinni.

Keskfraktsiooni liikme Jaak Aab ütles teemat kommenteerides, et küllaltki suur osa riigikogu liikmetest püüab lihtsalt naeruvääristada ükskõik milliseid ettepanekuid. “Sellel võib olla taga alkoholitootjate kasumisoov, reklaamimüüjate kasumisoov või ka lihtsalt täiskasvanud inimese arvamus, et minul ju seda probleemi ei ole, järelikult ühiskonnas seda probleemi ei ole.”