Kultuuriministeeriumi toel toimub sel suvel mitmeid setu kultuuri festivale, lapsed saavad osa uutest võru- ja setukeelsetest Jäno-Jussi multikatest, teatas kultuuriministeeriumi pressiesindaja.

Toetust eraldatakse kokku 17 leelokoorile, et aidata hoida elavana UNESCO-sse kantud seto leelotraditsiooni.

Vastavalt kultuuriministri käskkirjale eraldab ministeerium tegevustoetust nii Seto talumuuseumile kui Obinitsa Seto muuseumitarõ’le, ilmumist jätkab ajaleht Setomaa ning raadioeetrisse jõuavad setokeelsed uudised. Eesti Rahva Muuseumi eestvõttel näeb tänavu ilmavalgust Setomaa koguteose uus köide, mis keskendub piirkonna loodusele. Toetust said ka mitmed ettevõtmised, mis on suunatud seto keele, pärimuse ja ka käsitööoskuste tutvustamisele ning õpetamisele.

Kultuuriminiseerium on Setumaa kultuuripärandit toetusprogramme rahastanud alates 2003. aastast. Praegu kehtiva programmi eesmärk on aidata kaasa setu vaimse ja materiaalse kultuuripärandi säilimisele, taastumisele ja arengule võimalikult autentsel kujul.

Programm on eelkõige suunatud setu pärimuskultuuri ja keele hoidmisele setude põlisel asualal, osaliselt ka väljaspool Eestit.