Valitsuse strateegilise kommunikatsiooni nõunik Jürgen Klemm märkis Delfile, et kõnealune programm oli osa laiemast kriisikampaaniast: kuna avalikud üritused ja suured jaanilõkked olid tänavu koroonaviiruse tõttu potentsiaalseks nakatumisohuks, kutsusid riigiasutused, kohalikud omavalitsused ja poeketid üheskoos ellu kampaania, mis kutsus eestlasi üles:

· veetma jaanid väikses seltskonnas;

· püsima haigena kodus;

· hoidma distantsi ja järgima hügieeni;

· mitte jätma jaanioste viimasele hetkele (vältimaks suuremaid kogunemisi kauplustesse).

Jaanipäeva kampaania.

Riigikantselei ja sotsiaalministeerium tegid tolle ettevõtmise valguses ERRile ettepaneku toota tele-eetrisse meelelahutuslik programm alternatiivina kodust välja lõkke äärde minemisele. Selle tulemusena läks jaanilaupäeva õhtul ETV-s eetrisse saade "Terve Eesti jaaniõhtu“.

Klemmi sõnutsi vaatas kõnealust programmi kella 18.45-st 23.50-ni kokku keskmiselt 61 000 inimest (ehk 5 protsenti kõikidest televaatajatest), sealhulgas 5000 järelvaatajat.

"Läbirääkimised projekti elluviimiseks algasid juuni esimeses pooles. Nii lühikese etteteatamisega niivõrd suure produktsiooni tootmine ei võimalda eelarvet ette planeerida. Nende kriisikulude katmiseks tuli riigikantseleil ja sotsiaalministeeriumil ERRile appi tulla," rääkis Klemm. ERR sai riigikantseleilt toetuseks 20 000 eurot. "Kuna see kriisikampaania tuli ette valmistada vahetult pärast akuutse koroonakriisi lõppu, siis sellega seotud lepingu sõlmimine hilines suure töökoormuse tõttu."

Jaanipühad said veedetud ohutult
Terviseamet kinnitas
, et jaanipäev haigestumisi juurde ei toonud.

"Justnimelt see oligi Riigikantselei eesmärk, kui jaanipäevaga seotud kampaaniat ette valmistati, et inimesed väldiks suuri rahvakogunemisi ja seeläbi hoiaks nakatumiste arvu madalal," märkis Klemm jaanipäevaprogrammist rääkides. "Kõige olulisem oli maandada Eestis uute nakkuspuhangute tekkimise riski. Inimesed olid kriisi ajal kohusetundlikud, püsisid kodus ja hoidsid teistest distantsi – kogu selle pingutuse järel peame olema eriti ettevaatlikud, et me ei kaotaks oma valvsust ja ei võtaks asjatuid riske."