Projekti raames on kaitseministeeirumit juriidiliselt nõustanud advokaadibüroo Varul Vilgerts Smaliukas ning selle aasta jaanuari lõpu seisuga on advokaatide esitatud arvete kohaselt neile tasutud täpselt 961 741 krooni ja 78 senti. Võidusambaga seotud õigusabi kulud avaldas ministeerium vastuseks Eesti Päevalehe esitatud teabenõudele.

Kaitseministeeriumi pressiesindaja Martin Jaško selgitas, et õigusabi teenuse ostmine advokaadibüroodelt on normaalne nähtus, sest kõigega ei saada seal majas ise hakkama.

“Lihtsamate ehitusprojektide, näiteks sööklate või ladude ehitamisega saab kaitseministeerium oma jõududega hakkama,” selgitas Jaško. ’’Oleme suuremate, keerulisemate ning rahvusvaheliste hangete puhul majavälist juriidilist ekspertiisi kasutanud.”

Kaitseministeeriumi kodulehelt nähtub, et kaitseministeeriumi õigusosakonnas töötab riigi palgal seitse ametnikku, kellele lisandub veel omakorda õigusvaldkonna asekantsler, lisaks on ministeeriumis ka hangete osakond, kuid nagu paljude muude osakondade koosseisu puhul, on ministeerium kõik selle töötajad peale osakonnajuhataja veebilehelt eemaldanud.