Justiitsminister Raivo Aeg sõnas valitsuskabineti neljapäevasele nõupidamisele esitatud seltuskirjas, et üõhiseaduse üle aegade tähtsus väärib esinduslikku meelespidamist ning üldisemat teadvustamist, vahendab ERRi uudisteportaal.

Selleks puhuks eraldab valitsus oma reserfondist 650 180 eurot. Selle raha eest on plaanis järgmisel aastal suuremahuline ja regulaarne teavitus: iganädalased teavitavad videoklipid ERR-is ja sotsiaalmeedias, temaatilised suursündmused nagu Arvamusfestival ja toetavad sõnumid riiklikel tähtpäevadel edastavates kõnedes.

Lisaks on kavas ka tugi üldhariduskoolidele, näiteks põhiseaduse lauamängude valmistamine, põhikoolilõpetajatele ja abiturientidele põhiseaduse kinkimine ning juristide kutseühenduste korraldatavad loengud.

168 000 eurot kulub Vabamu rändnäitusele "Põhiseadus ratastel", mis on ehitatud bussi või veokisse ning mis külastab 20 eri kohta. 92 000 eurot kulu avaliku sündmuse korraldamiseks Tallinna Vabaduse väljakul või ühisministeerumi ees.

85 000 eurot on ette nähtud 10. klassidele kõvakaanelise põhiseaduse kinkimiseks, 35 000 eurot eraldatakse ühiskonnaõpetajate vastuvõtuks Estonia kontserdisaalis 15. juunil ning 30 000 euro eest on plaanis välja anda põhiseaduse kommenteeritud väljaanne.