Kui Tallinna munitsipaalpolitsei tabab bussijänese ning see trahvihirmus plehku püüab pista, ei jää ametnikel praegu üle muud, kui helistada politseisse ja loota, et õiguserikkuja tabatakse. Agressiivselt käituvat inimest mingil moel kinni hoida või kahjutuks teha mupol õigust pole, vahendab ERR.

Munitsipaalpolitsei juht Raik Saart leiab, et nende ametnikel võiks olla õigus kasutada vahetut sundi.

"Muidugi parem oleks, kui jõudu üldse kasutama ei peaks, kuigi praegugi on meil üks piletikontrolör raske vigastusega haiglas. Bussist väljatõukamisel murdis endal luid," rääkis ta.

Siseministeeriumil on aga plaanis kohalike korrakaitseorganite vastutusala suurendada. Ministeeriumi korrakaitse- ja kriminaalpoliitika osakonnajuhataja Veiko Kommusaare sõnul võib siin rääkida näiteks liiklusjärelvalvest või miks mitte ka magavate purjutajate kojuviimisest.

"Kui mõni linnakodanik on avalikus kohas alkoholijoobes või kuskile magama jäänud, siin on täitsa mõttekoht, et võib-olla kohalik omavalitsus ise toimetab inimese ennekõike koju või siis kainestusmajja. Kas selleks alati on vajadus politseipatrulli välja kutsuda, selles on küsimus," märkis Kommusaar.