EVPsid saab maa ja eluruumi erastamisel kasutada veel selle aasta lõpuni. Peale seda ei ole võimalik erastamisväärtpaberitega enam mistahes tehinguid teha, kuna nende kasutusaeg saab läbi. Uuel aastal on aga võimalik taotleda tähtajaks kasutamata jäänud erastamisväärtpaberite hüvitamist — seda saab teha 8. jaanuarist 2. juulini. Riik hüvitab EVP-d kursiga üks ühele — iga EVP-krooni eest saab taotleja ühe Eesti krooni, teatas rahandusministeeriumi pressiesindaja.

Kasutamata jäänud EVPde hüvitamise taotlemiseks tuleb esitada avaldus kas SEB Eesti Ühispangale või Hansapangale, olenevalt sellest, kumb pank Teie EVP arvet teenindab. Pank võtab avalduse vastu kui EVP-arvel on erastamisväärtpabereid vähemalt 250 krooni väärtuses — väiksemaid arveid riik ei hüvita.

Hüvitised suurusega kuni 3000 krooni makstakse välja järgmise aasta neljandas kvartalis, suuremad hüvitised kuni viie aasta jooksul iga-aastaste võrdsete maksetena. Arved suurusega kuni 5000 krooni hüvitatakse kahe aasta jooksul; 5001-9000 krooni suurused hüvitised kolme aasta jooksul; 9001- 25 000 kroonised hüvitised nelja aasta jooksul ja üle 25 000 krooni suurused hüvitised viie aasta jooksul.

Rahandusministeerium soovitab kodanikel meelde tuletada, millises pangas asub nende erastamisväärtpaberiarve ja ning järele vaadata, kas arvele pole jäänud mõnd summat. Ka varem teistes, praeguseks kadunud pankades asunud erastamisväärtpaberiarved on üle viidud Hansa- ja Ühispanka.

Erandiks on pankrotistunud EVEA pangas asunud arved, mis asuvad suletuna erastamisväärtpaberite keskregistris. Neid arveid on avalduse alusel võimalik Hansapangas või SEB Eesti Ühispangas kasutamiseks taasavada.

Erastamisväärtpaberite hüvitamise täpsematest tingimuste kohta saab infot erastamisväärtpaberite keskregistri infotelefonilt 671 5190ja EVP-de teemaliselt veebilehelt www.fin.ee/evp