Peaminister Andrus Ansip ütles täna riigikogus 2012. aasta riigieelarve eelnõu üleandmisel, et siiani osaliselt Kultuurkapitali vahenditest rahastatud kultuurilehte Sirpi hakatakse rahastama täismahus riigieelarvest. "See tähendab, et Kultuurkapitalile jääb rohkem vahendeid, mida suunata kultuuriprojektide rahastamiseks," ütles Ansip.

Seni on Eesti riik toetanud Sirbi väljaandmist tegevustoetuste ja Eesti Kultuurkapitali stipendiumi abil.

Tänavu on riigieelarves Sirpi välja andvale sihtasutusele Kultuurileht ette nähtud 919 707 eurot. 2012. aastal saab sihtasutus riigieelarve eelnõu järgi tegevustoetuseks kokku 1 365 307 eurot, mis kasvab võrreldes tänavusega 445 600 euro võrra.

Sihtasutuse senises rahastamises on oluline osa olnud Kultuurkapitalil, kelle eraldiste kaudu on kaetud enamuse väljaannete autoritasud. Kuna senine praktika ei ole kooskõlas Kultuurkapitali tegutsemispõhimõtetega, on kavas viia sihtasutuse põhitegevusega seotud kulud üle riigieelarvelisele finantseerimisele, seisab 2012. aasta riigieelarve eelnõu seletuskirjas.

Sihtasutus Kultuurileht annab lisaks Sirbile välja kultuuriajakirju ja -ajalehti Akadeemia, Diplomaatia, Haridus, Keel ja Kirjandus, Kunst.ee, Looming, Loomingu Raamatukogu, Muusika, Sirp, Teater.Muusika.Kino, Täheke, Vikerkaar ja Õpetajate Leht.

Samuti hakkab riik tulevast aastast täies mahus oma eelarvest rahastama Eesti kunstnike osalemist Veneetsia biennaalil. Seni on seda osaliselt rahastanud Kultuurkapital