Aadressi puudumise tõttu polnud meest võimalik istungile kutsuda: “Kohtule teadaoleval aadressil Polištšuk enam ei ela ning seepärast pole me temaga ka kontakti saanud,” ütles Tallinna linnakohtu kohtunik Eda Murak.

Kohus üritab Polištšukki üle kuulata 27. veebruaril, kui mees astub kohtu ette süüdistatuna Tallinna ekslinnapea Mait Metsamaa tahtliku tapmise organiseerimises.

Süüdistatuna Polištšuki, ärimees Meelis Lao ja endise Permi grupeeringu liidri Viktor Šapovalovi tapmiskatses on keskkriminaalpolitsei süüdistusega kohtu all Marat Sadõkov, Jevgeni Bõkov, Jevgeni Gaston, Aleksei Dubinka ja Aleksander Maksimov. Kõik tapmiskatsed ebaõnnestusid.

Täielikult on kohtus oma süü üles tunnistanud vaid Sadõkov, kes mullu mais alanud protsessil ütles, et tahtis tappa nii Polištšukki, Laod kui ka Šapovalovit. Ülejäänud kohtualused on oma süüd tapmiskatses eitanud.

Tallinna Keskturu kommertsdirektorit Polištšukki tulistati 1999. aastal 7. novembri hommikul kell 10.48 Kakumäe tee 124 juures. Turujuhi kodumajast umbes sajakonna meetri kaugusel blokeeris Žiguliga sõitnud mõrvar Polištšuki auto ning tulistas teda Makarovi püstolist viie meetri kauguselt läbi esiklaasi. Mees sai seitse kuulihaava, kuid jäi ellu.