Isamaaliitlane Kadri Jäätma rõhutas noort pere käsitleval kõnekoosolekul, et ühiskond peab jõudma kokkuleppele ja lastega peresid tuleb rahaliselt enam toetada.

Jäätma sõnul peab alustama peab lapsehooldustasu olulise suurendamisega ja toetama tööturule tagasitulevat lapsevanemat täiendõppega ning nõustamiskeskuste loomisega peredele.

Noorel perel on mitmeid kriisimomente peale lapse sündi — ruumipuudus ja eluaseme parandamise raskused, laenusaamiskitsendused lähtuvalt laste arvust, oskamatused uute peresiseste rollidega kohanemisel ja oma stressi ennetamisel või leevendamisel, rahapuudusest tekkivad pinged isa ja ema vahel ning allajäämiskartused, teatas ETAle Kultuuriselts Hirvepark juhatuse liige Aivar Kivisiv.

Kinnisvara analüütik Ain Kivisaar on seisukohal, et eraldi, kunstlikult, noorteasumeid rajada pole otstarbekas, sest töökohad on need, mis määravad inimeste elukohavalikud. Perearst Anneli Kalle leidis, et perearstid on nõus aitama rajada noore pere nõustamiskeskuseid, kus toetada noori emasid-isasid nii spetsialistide poolt kui anda suhtlemisvõimalust koju jäänud emadele.

Nelja lapse isa Gustav Kutsar, jagades oma pere ja enda isiklikke tundeid seoses laenu taotlemisega, leidis, et riik võiks aidata peresid mingi protsendi laenu kustutamisel lapse sünni puhul, mis annaks pereliikmetele julgust oma elutingimusi parandada. Toivo Kallas ütles, et soodustada tuleks peresõbralike väikemajade rajamist linnas ja linnaümbruses, kus saaksid areneda oma kodu ja koduümbrust hoidvad riigikodanikud.