Toidupank jagab praegu nädalas toitu 500-2000 perele, kuid tahtjaid oleks kümneid kordi rohkem. Boerefijn kinnitab, et vaesus on Eestis suureks probleemiks - õiguskantsleri ja lasteombudsmani Indrek Tederi sõnul elab absoluutses vaesuses üle 45 000 lapse, kelle peredel pole toidu ostmiseks piisavalt raha.

"Tootjad, supermarketid, hulgimüüjad ja talumehed viskavad aastas ära paarsada tuhat tonni toitu," räägib Toidupanga juht Õhtulehele. Seda vaatamata sellele, et paljud neist on lubanud Toidupangale abi osutada. "Kõlblik kuni" tähtaeg on kõigile kohustuslik ning pärast selle möödumist ei tohi toitu ei müüa ega tarbida, kuna võib olla ohtlik.

Veterinaar- ja toiduameti toiduosakonna peaspetsialist Tiiu Rand annab mõista, et nende arusaama järgi toiduseadus - antud juhul paragrahvi 40 lõige 2 - siiski keelab "Parim enne" tähtaja ületanud toidu edasiandmise. Seda vaatamata faktile, et õige säilitamise hoidmise korral on kvaliteedilangus nende endi sõnul väike või olematu. Ning kui "Parim enne" kaup ülejäänust eraldada ja selgelt märkida, võib seda isegi vabalt müüa.