Üleeile, veel enne eriolukorra väljakuulutamist, esines peaminister Jüri Ratas esmalt riigikogu ees, et rääkida koroonaviirusega seotud arengutest ja riigi tegutsemisplaanist selle mõjudega toimetulekul. Kui mitmed meediaväljaanded kandsid peaministri pöördumist otse üle, otsustas Eesti Rahvusringhääling nii ETV-s kui ETV2-s jätta pöördumine elanikele vahendamata.

Delfile teadaolevalt tegi riigikantselei ka ETV-le ettepaneku, et teleprogrammis võiks muudatuse teha, kuid ettepanek jäi konstruktiivse vastuseta. Samal päeval saatis riigisekretär Taimar Peterkop veel kirja rahvusringhäälinu juhatuse esimehele Erik Roosele, et nõuda selgitust, miks peaministri poliitilist avaldust üle ei kantud.

"Maailma Terviseorganisatsioon teatas 11.03.2020, et viirust võib nimetada pandeemiaks. Ilmselt ei ole Teile vaja täiendavalt selgitada, milliseid meetmeid on pidanud osades riikides viiruse tõkestamiseks kasutusele võtma.

Vabariigi Valitsus on sündmustele jõuliselt reageerinud, mh teatas peaminister eile oma
soovist esineda Riigikogu ees poliitilise avaldusega.

Eesti Rahvusringhäälingu seaduse § 6 lõike 1 kohaselt peavad programmid ja meediateenused vastama Rahvusringhäälingu eesmärkidele ja teenima avalikku huvi. Rahvusringhäälingu eesmärkide saavutamiseks tuleb vastavalt Eesti Rahvusringhäälingu seaduse § 5 lõike 1 punktidele 10 ja 11 täita muuhulgas avalikke ülesandeid, mis tagaks adekvaatse operatiivse informatsiooni edastamise elanikkonda ohustavates olukordades, samuti kajastada oma uudistesaadetes ja teistes saadetes Eestis toimuvaid sündmusi võimalikult suurel määral.

Palun Teie selgitust, millistel kaalutlustel Eesti Rahvusringhääling ei teinud ülekannet peaministri 12. märtsi 2020. aasta poliitilisest avaldusest Riigikogus, vaid sellel ajal oli mõlemas Rahvusringhäälingu kanalis eetris kordussaade," seisis Peterkopi kirjas.

Delfi küsis ka ülekande toimumise ajal Erik Roose käest, et miks ETV peaministri pöördumist üle ei kandnud. Toona sõnas Roose, et tema vaatas ülekannet veebist ja polnud kursis, kas see ETV eetrisse jõudis ning soovitas parema veebiülekande elamuse saamiseks vaatajatel endale paremad arvutid soetada, et pilt ei hanguks.

ERR pressiesindaja Pille-Mai Helemäe ütles siis, et ERR kandis peaministri poliitilist pöördumist üle ERR portaalis ja Vikerraadios ning Raadio 4 tegi pöördumisest eriuudise. Kriitika alla sattunud ERR-i asusid sotsiaalmeedias kaitsma ka mitmed rahvusringhäälingu töötajad, kes leidsid, et Vikerraadio ülekandest piisas.