“Kõik riigiasutused ei pea asuma Tallinnas,” põhjendas Kukk parandusettepanekut Tartu Postimehele. “Et valitsus on tervik, on küsitav pigem mõne ministeeriumi pealinnast välja viimine.”

Küsimusele, kas riigikontrolli Tallinnast välja viimise vastu ei räägi tõsiasi, et enamik kontrollitavaid asutusi asub pealinnas, vastas Kukk, et tulevikus peakski riigikontroll tegelema rohkem kohalike omavalitsuste kontrollimisega. Tema hinnangul saavad riigiasutused praegu oma majandamisega paremini hakkama kui vallad-linnad.

Mullu kevadeni tegutses Tartus riigikontrolli Lõuna-Eesti osakond, kuid siis korraldas asutus töö ümber ning nüüd asuvad kõik osakonnad Tallinnas.

Riigikontrolör Juhan Parts möönis, et ei tea, miks Kukk sellise ettepaneku tegi. “Kui riigikogu, valitsus ja ministeeriumid on Tallinnas, on täiesti mõttetu Tartusse kolimist isegi arutada,” lisas ta.

Partsi hinnangul peaks riigikontrolli seaduse eelnõu arutelu puudutama põhiküsimusi, näiteks riigi finantsjuhtimist ja parlamendi kontrolli tõhustamist valitsuse tegevuse üle.

Ka riigikontrolli Lõuna-Eesti osakonda juhtinud Kalju Koha, kes nüüd töötab Eesti Energias, nentis, et majanduslikus mõttes on õigustatum, et riigikontroll asub Tallinnas.

Riigikontrolli seaduse eelnõuga tegeleva põhiseaduskomisjoni nõunik Lauri Madise märkis, et komisjon arutab eelnõusse tehtud parandusettepanekuid ilmselt veebruari keskel, seejärel läheb eelnõu uuesti riigikokku.