Riigikontrolli hinnangul ei tulene ka strateegiadokumentidest plaani omatoodangu mahtu oluliselt suurendada, mis võiks põhjendada lisaruumi vajadust. Omatoodangu suurendamiseks ei ole ka tegevuskulude kasvu ette nähtud.

Riigikontroll on seisukohal, et ilma põhjendatud vajadustele tuginemata on miljardilise suurobjekti rajamine riigi praeguste piiratud võimaluste juures ülepaisutatud ja liiga kallis.

Samas, kuna ERRi nõukogus puudub kultuuriministeeriumi esindaja, on ka ministeeriumil keeruline sekkuda ERRi plaanidesse. Kultuuriministeeriumis pole protokollitud ühtegi arutelu ega koosolekut
sellel teemal. Rahastada kavatseb ERR ehitust laenuga ja vanade hoonete realiseerimisest saadava tuluga.

Kultuuriministeerium ei ole võtnud sellise rahastamisskeemi kohta seisukohta. 2011. aasta riigieelarve eelnõu sisaldab valitsussektorisse kuuluvatele muudele avalik-õiguslikele juriidilistele isikutele eraldatava toetusena põhivara soetamiseks ja renoveerimiseks ERRile toetust summas 2,2 miljonit eurot (35 mln kr),
millest 32 000 eurot (0,5 mln kr) on ette nähtud ringhäälingumaja projekteerimistöödeks. Kultuuriministeerium ei ole seoses selle objektiga tekkivate tegevuskulude analüüsi teinud. ERRi enda hinnangu järgi suurenevad tegevuskulud pärast objekti valmimist oluliselt.