Eesti järgmiseks majandus- ja taristuministriks saava Kadri Simsoni asendusliige riigikogus on praegune Nõmme linnaosavanem Tiit Terik, kes on seda ametit pidanud kolm aastat. Enne seda oli Terik kuus ja pool aastat Pirita linnaosavanem, ja nüüd on ta valmis riigikokku suunduma.

„See on selline hetk, et kui sa oled kümme aastat ühte ametit pidanud ja sul tekib võimalus näha pilti natukene laiemalt, ja kui otsustamise aeg on lühike, siis tuleb see otsus langetada ja seekord vastu võtta. Ma ei välista, et ma mingil ajal Tallinna linna teenistusse tagasi lähen,” lausus Terik ja tunnistas, et riigikokku suundumise võimalus tuli omajagu ootamatult ja otsuse langetamine polnud lihtne.

„Piritalt Nõmmele minna oli ühtepidi raske ja Nõmmelt teistpidi on kahju minna ära järgmisele positsioonile, kuna Nõmmel on mõned sellised asjad, mis kindlasti vajaksid veel edasi ajamist, aga kuna Nõmmel on hea kollektiiv ja tublid inimesed, siis ma loodan, et nad nende alustatud asjadega, mis ma olen käima lükanud, lähevad edasi,” sõnas Terik.

Pooleli jääb näiteks Nõmme maja ehituse organiseerimine, Nõmme gümnaasiumi spordihoone arhitektuurikonkursi korraldamine ning Nõmme ristmiku rekonstrueerimine ja ümber ehitamine tuleval aastal. „Tegelikult ainuüksi järgmisesse aastasse on plaane nii palju mahtunud ja me oleme eelarvevaidlustega järgmiseks aastaks välja kaubelnud investeeringuid suurusjärgus 12 miljonit. Tahaks kõik need asjad ellu viia,” nentis Terik.

Jah-sõna on siiski juba antud, mis tähendab, et praegu võtab Nõmmel ohjad üle linnaosavanema asetäitja, seda kuni linnavalitsus nimetab uue linnaosavanema. See võib võtta aega, kuid Terik on oma soovitused uue linnaosavanema kandidaadi osas juba linnapea kohuseid täitvale aselinnapeale Taavi Aasale edastanud. Keda Terik soovitas, ta paljastada ei mallanud.

Terik ei tea küll veel, millises komisjonis ta tööle hakkab, siiski on tal osaliselt selge, mida ta riigikogus teha tahab. „Parlamendi menetluses on juba mõnda aega olnud üks minu välja pakutud idee, mis selle tõttu, et esitaja — Keskerakond — on olnud opositsioonis, ei ole eriti kaugele jõudnud. Enne linna tulekut ma juhatasin sihtasutust Õpilasmalev ja üks teema, mille minu kolleegid riigikogus minu ettepanekul algatasid, oli see, et õpilasmalevas töötavad noored võiksid olla vabastatud palga maksmisel sotsiaalmaksuga maksustamisest,” sõnas Terik.

Ta selgitas, et alaealised on haigekassa osas niikuinii kindlustatud, mistõttu pole nende töötasu sotsiaalmaksuga maksustada vaja, ja peale selle annaks selline muudatus tööandjatele motivatsiooni noori suvisteks töödeks palgata, sest selleks oleks selge maksueelis.