Palju õnne uuele riigikogulasele! Millega Toompeal tegelema hakkate?
Kui ma nüüd riigikogu liikmeks saan, siis on minu eesmärk seista maaelu ja Lääne-Virumaa inimeste eest.

Milles see nende eest seismine väljendub?
Viimastel aastatel on bussiliinid hõrenenud ja postkontoreid suletud - see näitab selgelt, et maaelu on välja suremas. Ma arvan, et Eesti riigil on viimane aeg astuda samme, et külad ei jääks tühjaks.

Millised need sammud olema peaks?
Ma arvan, et üks samm oleks astmelise tulumaksu kehtestamine, mille tulemusena jääks inimestel maal rohkem raha kätte. Teiseks ma arvan, et ettevõtetele, mis asuvad maal ja annavad maainimestele tööd, võiks teha maksusoodustusi.

Mis ameteid te enne riigikokku siirdumist pidanud olete?
Eks minu tee sai alguse Keskerakonna noortekogust - asutasin 14-aastaselt Keskerakonna noortekogu klubi. Pärast seda sai minust Keskerakonna noortekogu esimees ja täna olen Keskerakonna juhatuse liige ja volikogu aseesimees. Muidugi olen olnud alates aastast 2005 Väike-Maarja vallavolikogu liige.

Lisaks olen olnud Tallinna abilinnapea Taavi Aasa nõunik ja majandus ja kommunikatsiooniministri referent, kui seda ametit pidas veel Edgar Savisaar.

Peaaegu 14 aastat seotust Keskerakonnaga. Miks just see erakond?
See on erakond, mis suudab kõige rohkem mõelda tavalise Eesti inimese peale ja loob tasakaalu elanikkonnas.

Viimastel valimistel sai palju hääli Keskerakonna ridades kandideerinud vene emakeelega kandidaat ja see tekitas elanikkonnas pigem vastandumist.
Me oleme ainuke partei, mis suudab suhelda eesti- ja venekeelsete inimestega, me suudame mõlemate muresid mõista. Me ei näe ainult eestlasi, me näeme Eestit tervikuna ja see on erakonna kõige suurem saavutus.

Kuidas rahustate Keskerakonna valijat, kellele tundub, et erakond on aina enam muutumas mitte-eesti parteiks?
Kui mõtleme viimastele, Euroopa Parlamendi valimistele, siis Savisaare häältesaak tuli Eesti piirkondadest ehk hääled tulid põhiliselt eesti valijatelt.

Olete MTÜ Ausad Valimised juhatuse liige, leiate, et e-valimised on ebaturvalised. Kas tegelete sellega edasi?
Jaa, kindlasti. Mina olen isiklikult veendunud, et e-valimised on ebaturvalised. Näiteks Norra oli oma e-valimiste turvalisuse kaitsmisega jõudnud kaugemale kui Eesti, aga nad loobusid just turvalisuskaalutlustel. See näitas veel kord, et e-valimised on ebaturvalised.

Siirdute riigikokku Ester Tuiksoo asemel. Mis pilguga te Tuiksoole ja maadevahetuse asjale vaatate?
Ma ei oska midagi öelda teiste kohtualuste kohta, aga ma arvan, et Tuiksoo osas oli otsus ebaõiglane. Ma olen tutvunud selle otsusega, mille tegi kohtunik Lõõnik (kohtunik Valeri Lõõnik mõistis 2012. aastal kõik maadevahetuse kohtuasjas süüdistatavad õigeks - toim), see tundus õige otsus.

Kas väidate, et Tuiksoo ei teinud seda, milles ta süüdi mõisteti?
Ma arvan, et Tuiksoo osas oli otsus ebaõiglane.