Lühikonverentsil tuuakse välja Iraani valukohad seoses inimõigustega ning tuumaprogrammiga seotud küsimustes. Samuti lahatakse demokraatliku opositsiooni vastu suunatud poliitikat.

Üritus algab esmaspäeval, 12. novembril kell 16.00 riigikogus.

Konverentsi üks korraldajatest, Juku-kalle Raid ütleb, et Iraani võimu veristes repressioonides dissidentide vastu ei puudu ka poliitilised hukkamised.

"Need repressioonid on saanud terava hukkamõistu osaliseks paljude rahvusvaheliste inimõigusorganisatsioonide poolt. Sealjuures on Teheran kiirustanud oma tuumaprogrammi arendamisega, millega on pannud muret tundma paljud rahvusvahelised kogukonnad," ütles Raid.

Kõrgeimad usuliidrid Iraanis seisavad Raidi sõnul silmitsi tõusva rahulolematuse, sisemise vaenutsemise, pretsedenditu majanduskriisi ning rahvusvahelise ja ka siseriikliku isolatsiooniga.

"Järjest enam sekkutakse Süüria asjadesse, toetades Bashar Assadi veresauna oma inimeste vastu. Või plaanides hävitada Iraani opositsiooni organiseeritud tegevus Iraagis asuvates Camp Ashraf-is ja Camp Liberty-i," rääkis Raid.

Konverentsil osaleb palju väliskülalisi, kellega räägime Iraani situatsioonist, usulise režiimi poliitikast ning opositsiooni käekäigust neil rasketel aegadel.

Konverentsi aukülaline on Iraani vastupanuliikumise juht, proua Maryam Rajavi.