Hommikul avas Riigikogu esimees Toomas Savi Toompea lossi väravad, mille vestibüülis tervitasid ja juhtisid ekskursioone Riigikogu liikmed Kadri Jäätma, Andres Herkel, Kalev Kukk, Georg Pelisaar ja Vladimir Velman.

Nooremad külalised tutvusid kohvikus üles seatud internetitoaga ning said praktilisi näpunäiteid Riigikogu infosüsteemide kasutamiseks. Päev läbi olid külalistele avatud Riigikogu istungisaal ning Pika Hermanni torn.

Keskpäeval alanud infotunnis vastasid inimeste küsimustele peaminister Mart Laar, sotsiaalminister Eiki Nestor ning justiitsminister Märt Rask, teatas ETAle Riigikogu pressitalitus.

Küsimusi esitati sotsiaaltoetuste maksmise, Riigikogu valimiste, kuritegevuse, raudtee ja elektrijaamade erastamise, metalli kokkuostu, telefonikõnede hindade ja kellaaja muutmise kohta.

Pärastlõunal toimus valges saalis Riigikogu põhiseaduskomisjoni avalik istung komisjoni esimees Liia Hänni juhtimisel.

Ettekannetega esinesid siseminister Tarmo Loodus, omavalitsuste esindajana Eesti Linnade Liidu büroo direktor Ain Kalmaru ning maavanemate esindajana Lääne maavanem Jaanus Sahk.

Hänni sõnul õigustas avalik istung end igati. “Saime kuulda inimeste arvamusi ja kuigi haldusreformis on lahtisi otsi veel palju, on reformi ennast kindlasti vaja,” võttis Hänni kokku istungil kõlanud seisukohad

Lahtiste uste päev oli pühendatud Eesti parlamendi sünnipäevale. 23. aprillil 1919 kogunes oma esimesele istungile Riigikogu eelkäija Asutav Kogu.

Esimene lahtiste uste päev toimus Riigikogus 1999. aastal, mis tõi Toompeale 3000 külalist, möödunud aastal oli huviliste arv 2.500.