Näiteks on IRL-i fraktsiooni liige Sven Sester saatnud juulikuus 789,53 euro eest pakke või kirju ning reformierakondlane Imre Sooäär lasknud trükkida detsembris 980 euro eest trükiseid.

Seaduse järgi hüvitatakse riigikogu liikmele kuludokumentide alusel tema tööga seotud kulutused kuni 30 protsendi ulatuses riigikogu liikme ametipalgast, teatas riigikogu pressitalitus.

Kogu kuluhüvitise on ära kasutanud 12 riigikogu liiget. Reformierakonnast on kogu kuluhüvitise ära kasutanud Kalev Lillo, Taavi Rõivas, Urmas Klaas ja Valdo Randpere.

Keskerakonnast on oma rahad ära kulutanud Deniss Boroditš, Ester Tuiksoo, Inara Luigas, Mihhail Stalnuhhin, Peeter Võsa, Priit Toobal, Rainer Vakra ja Viktor Vassiljev.

IRLi ning sotside fraktsioonides ei ole keegi kogu kuluhüvitiseks ettenähtud summat ära kasutanud. Kõige rohkem kuluhüvitisi on alles IRLi liikmel Juku-Kalle Raidil - 7711,53 eurot.

Riigikogu liikmel on õigus teha hüvitise piirmäärast suuremaid kulutusi sama kalendriaasta kulu tekkimisele eelnenud kuude arvel, välja arvatud sõiduki üürikulud. Hüvitise piirmäärast võib teha suuremaid kulutusi riigikogu samas koosseisus töötatud kuude arvelt.

Riigikogu liikme tööga seotud kulutused on seaduse kohaselt sõidukulud, side- ja postikulud, lähetuskulud, bürookulud, koolituskulud, esindus- ja vastuvõtukulud, tõlketeenuse kulud, majutuskulud ning uuringute ja ekspertiiside kulud. Sealjuures loetakse näiteks postikuludeks posti- ja kullerteenuse kulud ning bürookulud on bürooteenuste (sh paljunduse jms), väiketrükiste (visiit- ja kutsekaardid jms) ning kantseleitarvete ja tellitava perioodika kulud.