„19. aprillil oleme professor Margus Viigimaaga riigikogus, et mõõta-kontrollida riigikogulaste tervisenäitajaid,“ sõnas Eesti tervise fondi juhataja doktor Eero Merilind. „Riigikogu liikmed saavad lasta mõõta kolesterooli, veresuhkrut, vererõhku ning vööümbermõõtu. Samas jagame ka professionaalset nõu, mida oma eluviiside juures parandada ja kuidas oma tervist ning südant hoida.“

Eero Merilinnu sõnul peaksid istuva töö ja eluviisiga inimesed teadma ja oskama hinnata oma terviseriske. „Kõrgvererõhutõbi, suhkurhaigus ning nende tüsistused, samuti infarkt ja insult on eluohtlikud haigused, mida aga regulaarse tervisekontrolliga annab ennetada. Riigikogu külastamisega tahame inimestele meelde tuletada, et igapäevase tiheda töögraafiku juures tuleb leida hetk perearsti külastamiseks ning ka iseseisvalt kontrollida olulisemaid tervisenäitajaid. Perearstid jälgivad kroonilisi haigusi krooniliste haiguste ennetamise programmi raames, mida tuntakse ka perearsti kvaliteedisüsteemi nime all,“ rääkis Merilind.

Professor Margus Viigimaa Põhja-Eesti regionaalhaiglast on riigikogus juba mitmendat korda ning tõdeb, et üldiselt on riigikogulaste tervisenäitajad olnud korras. „Viimastel aastatel on olnud näha olulisi muutuseid tervisekäitumises: paljud on loobunud suitsetamisest ning teevad regulaarselt tervisesporti. Loodan, et Eestis jätkub tõsine ja tõhus töö südame-veresoonkonna haiguste ennetamise osas ning loodan, et haiguste ennetamise riiklik strateegia arvestab meie elanikkonna terviseriske ja tehtud töö järjepidevus ei katke,“ ütles Viigimaa.

Südamenädala traditsiooni alustati Eestis 1993. aastal. Seekordne südamenädal toimub 16.-22. aprillil ja on pühendatud liikumise teemale.