Energiasäästunädala korraldaja ja teadusaasta 2011/2012 saadiku Mikk Saare sõnul on ettevõtmise eesmärk teadvustada igapäevast energiasäästu kui igapäevaelu osa ja anda praktilisi soovitusi tarbijale energia säästmiseks.

„Täna tarbivad inimesed energiat rohkem kui eales varem. Ressursse selleks aga on üha napimalt, energia hind pidevalt kasvav ja energiasääst seetõttu aina olulisem. Kui esmalt tundub, et nutikad lahendused on eelkõige hoone küttekulude vähendamiseks, siis tegelikult on palju teisi lihtsaid ja sageli pelgalt käitumise muutmisest tulenevaid energiasäästu võimalusi. Ja neid võimalusi on igaühe kodus,“ rääkis Saar.

Energisäästunädalal räägitakse huvilistele muuhulgas mitmete seminaride raames energiasäästlikust elustiilist, tutvustatakse majade ning korterite energiasäästlikumaks muutmise võimalusi ning energiasäästlikku ehitust, toimub konverents taastuvatest energiaallikatest, kaubanduskeskustes saab tutvuda elektriautode väljapanekuga. Samuti pärjatakse energiatarkade kooliõpilaste energiasäästunädala videokonkursi võitja auhinnaga.

Energiasäästunädalat korraldavad Tartu regiooni energiaagentuur, KredEx, Eesti Energia, keskkonnainvesteeringute keskus, Tartu teaduspark, korteriühistute liit, majandus- ja kommunikatsiooniministeerium, Swedbank ja Säästva Eesti Instituut.