Reformierakonna fraktsiooni liikme Tõnis Kõivu nädal algas juba esmaspäeval kohtumistega Türil ja Paides. "Enamasti ette kokku lepitud, aga ka jooksvalt ette tulnud."

Teisipäeva veetis Kõiv põhiliselt paberi ja kirjatööd tehes arvuti taga, aga ette tuli ka paar kohtumist Toompeal. Kolmapäevane Reformierakonna fraktsiooni sotsiaal- ja keskkonna rühma visiit Tartumaale algas hommikul kell 10 Alatskivil ja lõppes kell 17 Puhja volikogus. Neljapäeval käis Kõiv Paide veeprojekti pidulikul lõpetamisel.

Ka IRLi fraktsiooni liikme Andres Herkeli nädal möödus valijatega kohtudes. "Olen kohtunud õige mitme IRL-i Põhja-Tallinna osakonna liikmega, nemad on mu valijad. Muid ekstrakohtumisi pole, tegelen ENPA-le järjekordse Aserbaidžaani raporti ettevalmistamisega," ütles Herkel Delfile.

Keskfraktsiooni liige Heimar Lenk pühendas oma vaba nädala pensionäridele. Nimelt käis Lenk Valgas sealse pensionäride ühenduse koosolekul. "Sõime kooki, jõime kohvi ja arutasime valitsuse plaani tõsta pensioniiga," rääkis Lenk Delfile. Valgas viibimise sisse mahtus veel Keskerakonna piirkonna aasta konverents, kus saalis viibis paarsada valijat. Valgas oli ka Keskerakonna volikogu istung. Lisaks Valgale jõudis Lenk pensionäridega ka Põlvas kohtuda ja ühe artikli ajalehele Videvik kirjutada.

Sotsiaaldemokraatide fraktsiooni liige Peeter Kreitzberg rääkis Delfile, et tuli Pärnust ja Kilingi Nõmmelt kohtumast koolijuhtidega, Saarde vallarahvaga ja Pärnu linnapeaga. Eelnevalt kohtus ta Hiina kultuuri vahendaja hr. Langsepaga, korraldas spordiselts Kalevi juhatuse koosoleku, kohtus Tallinna abilinnapea Eha Võrguga, samuti tegeles erakonna asjadega.

Samuti kohtus oma valijatega Rahvaliidu Mai Treial. "Kaks kohtumist oli kohaliku omavalitsusjuhtide ja rahvaga Tartumaal: Haaslava vallas Roiul ning Kambja vallas Kambjas. Kaks kohtumist on olnud ka Jõgevamaal: Jõgeva linnas Jõgeva linna ja Jõgeva valla aktiivi nõupidamisel. Viimati alles eile, kohtumine kohaliku omavalitsusjuhtide ja rahvaga Põltsamaa linnas. Kohtumistel on aruteluks olnud eelkõige töötuse ja pensioniea küsimused," rääkis Treial läinud neljapäeval Delfile.

Ka roheliste Marek Strandberg on olnud vabal nädalal toimekas - ta kirjutas artikleid, joonistas karikatuure ja andis loenguid. "Pidasin loenguid Viljandis Carl Robert Jakobsoni ja Paalalinna gümnaasiumis, kus rääkisin 11.-12. klassi õpilastele inimese, keskkonna ja majanduse seostest. Neid õpilasi oli kokku vast üle paarisaja." Strandberg esitles ka Rohelise Akadeemia filmiklubiga filmi "Kodu" ning hiljem toimus diskussioon Viljandi Kultuuriakadeemia direktori Anzori Barkalajaga inimese tekitatud mustritest Maal ja me endi mõistuses.

"Ma ei tea, kas saalisolijad olid mu valijad, aga igatahes oli arutelu põnev." Vaba nädala jooksul jõudis Strandberg ka riigikogus pensioniea tõusu teemal arutleda.