Riigikogu pressiesindaja Margit Liivoja selgitas, et Hiina-poolne huvi vastastikkuste visiitide vastu on suur. Ka Eestit külastab aastas paar-kolm Hiina delegatsiooni.

29. augustist kuni 5. septembrini viibis Hiinas riigikogu delegatsioon eesotsas riigikogu aseesimehe Keit Pentusega (delegatsioonis veel Peeter Kreitzberg, Urmas Reinsalu, Rain Rosimannus). Visiidi käigus osaleti Jilini provintsis toimuval Kirde-Aasia Majandus- ja kaubanduskoostöö foorumil. Kohtumistel Hiina ettevõtjate ja ajakirjanikega tutvustati Eesti investeerimiskeskkonda.

Selle reisi pileti- ja päevaraha tasus riigikogu kantselei, põhilised majutuskulud ja Hiina-sisesed sõidukulud vastuvõtja pool. Kokku maksis reis 112 877 krooni.

4. septembrist 11. septembrini viibib Hiinas visiidil riigikogu majanduskomisjon, mida juhivad riigikogu aseesimees Keit Pentus ja majanduskomisjoni esimees Urmas Klaas (delegatsioonis veel Kalev Kallo, Sven Sester, Ester Tuiksoo, Jüri Tamm, Marek Strandberg). Tegemist on vastuvisiidiga Ülehiinalise Rahvaesindajate Kogu rahandus- ja majanduskomisjoni külaskäigule Eestisse 2008. aastal. Visiidi käigus kohtuti muuhulgas Ülehiinalise Rahvaesindajate Kogu aseesimehe Hua Jianminiga ning külastati Hiina majandus- ja kaubandusministeeriumi. Külastati Xi’ani ja Shanghai maailmanäitust.

Et selle delegatsiooni visiit pole veel lõppenud saab öelda reisi esialgse maksumuse, mis on 171 294 krooni. Ka selle reisi majutuskulud, samuti Hiina-sisesed reisikulud tasus Hiina pool.

Lähemal ajal riigikogu liikmetel uut Hiina-visiiti kavas ei ole.