Riigikogu majanduskomisjoni esimehe Urmas Klaasi kutsel saabunud külalised kohtusid täna riigikogu väliskomisjoni, majanduskomisjoni ja Eesti-Venemaa parlamendirühma liikmetega, teatas riigikogu pressitalitus.

Kohtumistel olid kõne all Eesti ja Venemaa vahelised kahepoolsed suhted, sh. poliitilised, majanduslikud ja kultuurisuhted. Mõlemad pooled avaldasid soovi ületada kahe riigi vaheliste suhete kitsaskohad ja tihendada otsekontakte nii parlamentide kui ka valitsuste vahel.

Väliskomisjoni aseesimees Enn Eesmaa tuletas meelde, et viimati kohtusid kahe riigi parlamentide väliskomisjonide delegatsioonid Vene Föderatsiooninõukogu väliskomisjoni kutsel 2006. aastal Pihkvas. Eesmaa tegi ettepaneku jätkata parlamentide väliskomisjonide vahelisi kontakte juba eeloleval sügisel Vene Föderatsiooninõukogu väliskomisjoni delegatsiooni visiidiga Eestisse.

Majanduskomisjonis oli kõne all pikad piiriületusjärjekorrad Eesti-Vene piiril, uue Narva piirisilla ja logistikakeskuse rajamine, Tallinn-Peterburi lennuliini avamine. Komisjoni esimees Urmas Klaas tegi ka ettepaneku hakata korraldama mõlema riigi parlamendi majanduskomisjoni juhtimisel Eesti-Vene majandusfoorumit.

Riigikogu Eesti-Venemaa parlamendirühmaga kohtumisel puudutati muuhulgas kultuurivahetusega seotud küsimusi. Parlamendirühma esimees Peeter Tulviste rõhutas vajadust avada ajaloolastele mõlema riigi arhiivid.

Kohtumistel osalesid lisaks nimetatuile ka väliskomisjoni liikmed Ivi Eenmaa, Vladimir Velman ja Raivo Järvi, majanduskomisjoni poolt Jüri Tamm ja Tatjana Muravjova.

Täna õhtul kohtub Venemaa föderatsiooninõukogu liikmetega ka riigikogu esimene aseesimees Kristiina Ojuland. Homme kohtuvad Venemaa föderatsiooninõukogu liikmed Eesti Raudtee ja Tallinna Sadama esindajatega ning välisministeeriumi asekantsleri Mart Laanemäega.