Tsahkna ütles kolmapäeval riigikogus BNS-ile, et temale näitas politsei alkomeetrilt just sellist näitu, millest ta kohe ka avalikkust teavitas. „Mulle näidati näitu, mis fikseeriti. Ma ei ole väitnud, et see oli promillides,“ ütles Tsahkna.

Politsei kinnitas esmaspäeval BNS-ile, et Tsahkna joove oli üle 0,5 promilli, lisaks eiras ta liiklusmärgi "sissesõidukeeld" nõudeid ning tema autol oli läbimata kohustuslik tehnoülevaatus. Tsahknale näidatud number 0,28 näitab, mitu milligrammi alkoholi tuvastati liitri väljahingatava õhu kohta.

Tsahkna kinnitas, et pidas kõige tähtsamaks teavitada avalikkust kohe enda jääknähtudega roolist tabamisest, seetõttu ei teatanud ta liiklusmärgi eiramisest ja auto tehnoülevaatuse puudumisest.

„Praegu on niimoodi, et politsei menetleb seda,“ vastas Tsahkna küsimusele, kas ta on jätkuvalt seda meelt, et riigikogu liikmena ja sotsiaalkomisjoni esimehena jätkamist juhtunu ei mõjuta.

11. juunil teatas Tsahkna suhtlusportaalis Facebook, et politsei tuvastas tal roolis olles 0,28 jääknähu ning soovitas kõigil, kes hommikul rooli istuvad ja ennast täiesti korrektselt tunnevad, siiski alkomeetriga oma seisukord üle kontrollida.