"Kindlasti mitte," ütles Laanet Delfile. "Inimesed ei tohiks unustada, et meil on seitse kaaskodanikku röövitud," lausus ta.

Küll aga arvas Laanet, et juhtunuga seotud konkreetseid detaile meedia vahendusel arutama siiski ei peaks.

Laaneti sõnul ei saa viimase aja arenguid jälgides öelda, et oleks mingit edu saavutatud. "Tegelikult ei ole ju tänasel päeval selget arusaama, mida vangistajate poolt sooviti, mis eesmärgiga meie kaaskodanikud rööviti. Ei ole ka esitatud mingeid nõudmisi, ei tea, kus nad täpselt asuvad ja millise riigiga peaks tegema väga selget koostööd," ütles Laanet, kes on valmis vajadusel ka oma rahalisi vahendeid kasutama eestlaste koju toomiseks.

"Riik peab tegema kõikide osapooltega nii palju koostööd, et saavutaks eesmärgi. Kas seda tehakse avalikult või taktikaliselt mingeid teisi meetmeid kasutades, on spetsialistide otsustada, aga ma väga loodan, et riik sellega tegeleb," lisas rahvasaadik.

Laaneti arvates on president Toomas Hendrik Ilvese üleskutse kanda kollast linti röövitute toetuseks väga tänuväärne märk. "Ühiskond annab läbi selle signaali, et need inimesed on samuti olulised ühiskonna liikmed ja me teeme kõik selleks, et nad vabastada."