Kõrgemate riigiteenijate ametipalkade seadus tõstab riigikogu liikmete palka uuest aastast 246 euro võrra. Riigikogulase kuluhüvitis on 30% palgast, seetõttu saab riigikogu lihtliige 939 eurot kuus kuluhüvitist. Eelmine riigikogu koosseis sai kuluhüvitist 10% palgast ehk 313 eurot. Seega tõusis kuluhüvitis 626 euro võrra.

Riigikogu liikme ametipalk saadakse seadusega fikseeritud koefitsendi korrutamisel Eesti keskmise palgaga. Eesti keskmise palga avaldab statistikaamet ning see korrutatakse riigikogu liikme ametipalga saamiseks koefitsendiga 4,0; komisjoni ja fraktsiooni aseesimehe palga koefitsent on 4,5; fraktsiooni ja komisjoni esimehel 5; riigikogu aseesimehe ametipalga koefitsent on 5,5 ning riigikogu esimehe palga koefitsent 6,0.

Palka arvestatakse 2009. aasta IV kvartali Eesti keskmise palga alusel.

Riigikogu liikmete palgad on järgmised:
lihtliige 3134 eurot
komisjoni ja fraktsiooni aseesimees 3526 eurot
fraktsiooni ja komisjoni esimees 3918 eurot
riigikogu aseesimees 4309 eurot
riigikogu esimees 4701 eurot

Lisaks hüvitatakse Riigikogu liikmele kuludokumendi alusel tööga seotud kulutused kuni 30 protsenti Riigikogu liikme ametipalgast. Riigikogu juhatuse otsusega loetakse nendeks kulutusteks sõidukulud, side- ja postikulud, lähetuskulud, bürookulud, koolituskulud ning esindus- ja vastuvõtukulud.