Avalik heategevus, kampaaniates osalemine ja sporsorlus, kannavad tema sõnul tihti ka muid eesmärke, on see siis maine kujundamine, tuntuse suurendamine, ihaldatud gruppi kuulumise näitamine ja vaba aja hinge toitva tegevusega sisustamine.

„Kindlasti ei pea ma viimati nimetatud avalikku heategevust kuidagi vähem väärtuslikuks,“ selgitas ta. „Olen ise töötanud vabatahtlikuna erinevates algatustes juba keskkooliajast saadik, esimene kogemus pärineb Eesti Komitee tegevuse raames kodanike registreerimisest 1989. aastal.“

Oma tööga on Akkermann panustanud erinevate sihtasutuste ja mittetulundusühingute juhtimisse, seitseteist aastat oli ta Avatud Kihnu Fondi juhatuse esimees. Samuti on ta osalenud väga paljudes kampaaniates, ka Teeme Ära talgutel.

„Olen kauaaegne veredoonor. Viimati toetasid minu asutatud ettevõtted Pärnusse Kihnu Jõnnu kuju püstitamist, aga ma ei pea seda just klassikaliseks heategevuseks,“ vastast Akkermann Delfi palvele kirjutada oma viimastest heategevusprojektidest.

„Heategevusest algses tähenduses ma konkreetselt rääkida ei saa, see muudaks minu head teod mainekujunduseks,“ jäi parlamendisaadik endale kindlaks, lisades, et tema eelarves ja ajakavas on heategevus kindlalt olemas.

„Enamasti on aja pühendamine sama oluline, kui aineline toetus,“ ütles Akkermann. „Toetan valdavalt inimesi oma kõige lähemast ümbrusest, kelle osas tean täpselt missugust abi inimene vajab. Abi andmise puhul üritan kõigepealt aru saada, kas sümboolses mõttes on abivajaja peopesa ülespoole või allapoole.“

Ülespoole peopesaga abipalve on Akkermanni sõnul kerjamine, mille eesmärk on abiandja kulul elada ja sellist soovi ei peaks tema hinnangul toitma.

„Mõnikord on päris keeruline vahet teha, seetõttu julgen soovitada, et toetage oma ligimesi ja naabreid ning maailm muutub paremaks,“ soovitas ta. „Heategevus on hingepalsam ja andmine on suurim rõõm.“

Delfi toimetus uuris, milline on riigikogu liikmete suhtumine ja panus heategevusse, ja sai teada, et nende seas on palju inimesi, kes on annetanud siirast soovist kedagi aidata. Neist riigikogulastest, kes nõustusid sel teemal oma nime all rääkima, saab lugeda tänase päeva jooksul.