„Lähtudes riigikogu kodu- ja töökorra seaduse paragrahvist 152, riigikogu juhatus otsustab: võtta menetlusse Kaur Kenderi käesoleva aasta 15. oktoobril üle antud kollektiivne pöördumine „Laske elada“ narkopoliitka muutmiseks ja edastada see menetlemiseks õiguskomisjonile,“ seisab Nestori allkirjastatud 10. novembri kuupäeva kandva dokumendis.

Kenderi üle antud pöördumises palutakse muuta Eesti narkopoliitika aluseid, kuna see hävitab Eesti noori ja Eesti narkosuremus elaniku kohta on kümnetes kordades kõrgem kui Euroopas. Sellega seoses palub petitsioonikeskkonnas 1037 allkirja kogunud pöördumine muu hulgas dekriminaliseerida kanepi kasutamine ja kasvatamine ning kehtestada riiklik kontroll kanepi müügi üle. Samuti nõutakse amnestiat kanepiga seotud kuritegude eest karistatutele ja Eesti narkosurmade vähendamise strateegia väljatöötamist ja fentanüülisõltuvuse vastaseid meetmeid.

„Eesti narkopoliitika on jooksnud liiva. Me matame aastast aastasse sajakaupa fentanüüli surnud noori. Meie probleem on unikaalne. Me oleme Euroopa paariamaa. Narkopolitseinikud tunnistavad, et heroiini asendusteraapia ja süstimistoad on aidanud vähendada vargusi, röövimisi ja muid kuritegusid kuni 90% näiteks Taanis ja teistes Euroopa riikides. Aitab surmadest. Aitab kuritegevusest. Aitab narkoärist. Laske elada,“ seisab pöördumises.

Samuti rõhutab pöördumine, et ka kanepi keelamine on jabur. „Me elame USA kultuuriväljas, me elame USA garanteeritud julgeolekuga. Me ei taha muud, kui täpselt samu reegelid, mis on Colorado ja Washingtoni osariigis. Meil ei ole vaja tuhandeid kriminaalkorras karistatud hävitatud tulevikuga noori inimesi. Aitab. Laske elada.

Petitsiooni saab täismahus lugeda siin.