Väliskomisjoni esimees Marko Mihkelson kirjutas andis sotsiaalmeedia vahendusel teada, et andis allkirja riigikogu avalduse eelnõule Ukraina suveräänsuse ja territoriaalse terviklikkuse toetuseks.

Mihklesoni sõnul kogunes riigikogu väliskomisjon täna hommikul, et saada kõigepealt ülevaade hetkeolukorrast Ukraina ümber ning seejärel peeti arutelu avalduse eelnõu teksti üle.

Mihkleson märkis, et avalduse eelnõu, millega riigikogu mõistab hukka Venemaa Ukraina-vastase tegevuse, Krimmi okupeerimise ja katsed Ukraina ühiskonna lõhestamiseks, võeti vastu konsensuslikult.

Komisjoni esimees avaldas lootust, et homme enne riigikogu täiendava istungi algust kell 12 on eelnõul tublisti üle nõutava 21 allkirja.

Riigikogu pressiteenistuse teatel kutsus spiiker Ene Ergma väliskomisjoni ettepanekul ja juhatuse 3. märtsi otsuse alusel kokku riigikogu täiendavad istungid Toompea lossi istungisaali kolmapäevaks.

Esimene täiendava istung algab homme kell 12. Päevakorras on väliskomisjoni algatatud olulise tähtsusega riikliku küsimuse arutelu teemal "Olukorrast Ukrainas". Ettekandjaks on välisminister Urmas Paet.

Väliskomisjon on teavitanud Riigikogu juhatust Riigikogu liikmete kavatsusest esitada Riigikogu menetlusse Riigikogu avalduse eelnõu „Ukraina suveräänsuse ja territoriaalse terviklikkuse toetuseks“.

Juhul kui 5. märtsil kell 12 algaval Riigikogu täiendaval istungil antakse üle avalduse eelnõu, toimub teine täiendav istung kell 16. Päevakorras on üleantava avalduse eelnõu esimene lugemine.