"Hiina roll maailmas on pidevas tõusutrendis, mistõttu tihedate sidemete omamine Pekingiga on eriti tänases Euroopa julgeolekuolukorras Eestile väga oluline," ütles riigikogu väliskomisjoni esimees Marko Mihkelson.

Ta lisas, et komisjoni delegatsioon külastab Hiinat sealsete kolleegide kutsel. "Eesti ja Hiina suhted on viimasel kahel aastakümnel olnud väga edukad erinevates valdkondades. Loodan, et väliskomisjoni visiit annab uue tõuke ka poliitiliste suhete edasiarendamisele," rõhutas Mihkelson.

Väliskomisjon kohtub Pekingis Hiina parlamendi väliskomisjoni esimehe Fu Yingiga, Hiina asevälisministri Liu Jianchaoga ja Hiina Kommunistliku Partei Keskkomitee välissuhete osakonna aseminister Zhou Liga.

Samuti toimub kohtumine Ülehiinalise Rahvaesindajate Kogu Guangdongi provintsi asejuhiga Lei Yulaniga, Guangdongi kaubandus-tööstuskojaga, ettevõtetega ja Eesti aukonsuliga Hongkongis Matthew Lamiga.

Hiinat ja seal asuvat Eesti suursaatkonda külastavad 6.-10. maini riigikogu väliskomisjoni esimees Marko Mihkelson ja komisjoni liikmed Maimu Berg, Imre Sooäär ja Juhan Parts.

Viimati külastas Riigikogu väliskomisjoni delegatsioon Hiinat 2009. aastal, märkis riigikogu pressiteenistus.