Teiseks jäänud Peeter Tulviste poolt hääletas 41 saadikut.

Neljas riigikogu esimees Varek tänas parlamenti usalduse eest ning lausus tänusõnad ka eelmisele esimehele, akadeemik Ene Ergmale.

“Olen töötanud siin saalis koos teiega ja eelmise koosseisuga kokku seitse aasta,” sõnas Varek. “Kui parafraseerida meie seast äsja lahkunud klassikut, siis võin öelda, et olen näinud siin saalis higi ja pisaraid, et siin isegi süüakse ja taastatakse energiavarusid, loetakse ajalehti, koguni Kroonikat. Vahel vajub siin mõni silm kinni kah, aga ma tean, et see johtub suurest töötegemisest.”

Varek netis, et vahel on saadikud läinud omavahel hambaid teritades üle piiri. “Meil kõigil on erinevad vaated,” sõnas Varek. “Aga me oleme siin selleks, et erinevad mõtted välja öelda ja jõuda seaduse vastuvõtmiseni.”

Vastne spiiker tuletas saadikutele meelde, et nad on siia rahva poolt valitud ning see annab kohustuse omavahelised vastuolud ületada. “Aga meil on olnud ka ühiseid võite, mis on toonud ühiseid rõõme ja hajutanud erakondlikud erameelsused.”

Riigikogu ootab ees raske aasta, nentis Varek. Sügisel on tulemas presidendivalimised ja juba on tunda järgmise kevade parlamendivalimiste pingeid.

Hääletamisel osales 95 riigikogu liiget.