Erakondade rahastamise järelevalve komisjon (ERJK) teatas, et vaatas pärast valimisi läbi erakondade ja üksikkandidaatide valimiskampaania rahastamise aruanded, kontrollis erakondade kvartaalsete rahastamisaruannete vastavust erakonnaseaduse nõuetele ning tegi selle põhjal seitse ettekirjutust, mis on nüüd kõik täidetud.

Viimasena täitis ettekirjutuse üksikkandidaat Leo Kunnas, kes esitas talle teist korda seatud tähtajaks 7. detsembriks korrektse aruande. Tema valimiskampaania aruandes oli jäänud hindamata mitterahalise annetuse väärtus ja kajastamata mitterahaline reklaamikulu. Komisjon määras Kunnasele kahel korral sunniraha. Kunnas tasus neist esimese, teise tähtaeg oleks saanud täis kolmapäeval.

Eesti Keskerakonnale ning Isamaa ja Res Publica Liidule tegi komisjon ettekirjutuse põhjusel, et erakonnad olid jätnud kajastamata oma kolmanda kvartali annetuste aruandes mõnede üksikisikute mitterahalised annetused - nende isiklikest vahenditest tasutud valimisreklaamid. Kajastamata olid jäänud vastavalt Priit Toobali (Keskerakond) ning Siim Kabritsa, Toomas Tõniste ja Annely Akkermanni (IRL) annetused.

Erakond Eestimaa Rohelised, Eestimaa Ühendatud Vasakpartei ja Eesti Vabaduspartei-Põllumeeste Kogu said ettekirjutuse nõudega, et need viiksid oma annetuste ja liikmemaksude kvartaliaruanded kooskõlla erakonnaseaduse nõuetega, mida kõik nimetatud erakonnad neile esitatud tähtajaks ka tegid.

Üksikkandidaat Svetlana Ivnitskajale tegi komisjon ettekirjutus põhjusel, et ta oli jätnud esitamata oma riigikogu valimiskampaania aruande. Ivnitskaja esitas talle ettekirjutusega seatud tähtajaks nn nullaruande, milles ta valimiskulusid ei näidanud.

Ettekirjutuste ja nende täitmise tulemustega on võimalik tutvuda erakondade rahastamise järelvalve komisjoni veebilehel.