Riigikogus moodustati täna Eesti-Türkmenistani parlamendirühm, mille koosseisus on seitse liiget. Esimeheks valiti Kalev Lillo, teatas riigikogu pressitalitus.

Riigikogus moodustati ka õigeusuliste saadikurühm, mille koosseisus on kaheksa liiget. Esimeheks valiti Vladimir Velman ja aseesimeheks Valeri Korb.

Riigikogus moodustatud jahimeeste toetusrühma kuulub 10 liiget. Esimeheks valiti Karel Rüütli ja aseesimeheks Ülo Tulik.

Rüütli: eesmärgiks on loodusliku mitmekesisuse säilitamine

Jahimeeste toetusrühma kuuluvad veel Annely Akkermann, Mailis Reps, Aivar Riisalu, Priit Toobal, Lembit Kaljuvee, Tõnu Juul, Rein Randver ja Kalvi Kõva.

Toetusrühm tahab toetada pikkade traditsioonidega Eesti jahinduse arengut ja seista selle eest, et nii riik, maaomanikud kui jahimehed kannaksid hoolt ulukipopulatsioonide säilitamise ja arendamise eest.

„Avalik huvi jahinduse korraldamisel on säilitada ulukite asurkondade elujõulisus üle põlvkondade, põimides kooskõlla kõigi osapoolte huvid. Ühiseks eesmärgiks on Eesti loodusliku mitmekesisuse ja tasakaalu säilitamine,” selgitas Karel Rüütli.