Opositsioon on kõigi võimalustega riigikogu tööd takistamas ja on viinud asjad nii kaugele, et koalitsioon pidas vajalikuks teha riigikogu juhatusele ettepanek kutsuda kokku täiendav istung juba täna.

See oleks toimunud täna õhtul kell 16.15 ja kestnud päevakorra ammendumiseni, kuid mitte kauem kui reedel kella 10-ni.

Riigikogu juhatus arutas koalitsiooni ettepanekut, kuid konsensust ei leidnud, seetõttu pidi riigikogu ettepanekut hääletama.

Opositsioonil aga õnnestus küsida protseduurilisi küsimusi senikaua kuni tänase istungi lõpuni oli jäänud kümme minutit ning seepeale võttis Eiki Nestor SDE-st kümneminutilise vaheaja. Sellega lõppes ka istung ning hääletuseni ei jõutudki ning täna lisaistungit ei toimu.

IRL-i fraktsiooni esimees Kaia Iva ütles, et täiendava istungi ettepanek tehakse ümber ja uues ettepanekus soovitakse lisaistungit homseks kella 13-ks.

Riigikogu kodukorra järgi peaks üldiselt erakorralisest istungist ette teatama kolm päeva, on siiski erakordsete asjaolude tõttu seda võimalik teha ka lühema etteteatamisega.

Koalitsioonierakondade arvates on kiire istungi kokkukutsumise piisavaks põhjenduseks see, et eilses ja tänases päevakorras on palju punkte, mis on seotud riigieelarvega, kuid nende arutamine on opositsiooni venitamistaktika tõttu häiritud. Selleks aga, et eelarve saaks uuest aastast jõustuda, peavad ka need punktid olema vastu võetud.