Parlamendi 11-st alalisest komisjonist oli viimati koos maaelukomisjon, kus otsustati 6. juulil toetada valitsuse seisukohti Euroopa Komisjoni teatisele „Abi parem suunamine ebasoodsate looduslike tingimustega piirkondade põllumajandustootjatele”.

Veel on juulis (1. juulil) koos käinud riigikaitsekomisjon, kus arutati Euroopat ohustavaid küberrünnakuid. Istungilt puudus ainsana Ivari Padar.

Euroopa Liidu asjade komisjon oli koos 3. juulil ja seal arutati Euroopa ühist sotsiaal- ja rahanduspoliitikat. Puudusid Silver Meikar, Urmas Reinsalu, Mailis Reps ja Jüri Tamm.

Riigikogu kodulehe andmetel kogunes lõviosa komisjonidest viimati enne jaanipäeva - veel üheks erandiks oli majanduskomisjon, kes oli 26. juunil koos 20 minutit...

Kõikide teiste viimasest kooskäimisest on möödas nädalaid - 18. juunil olid koos rahandus- ja sotsiaal-, 16. juunil välis-, 15. juunil keskkonna-, 11. juunil põhiseadus- ja 8. juunil õiguskomisjon. Riigikogu andmetel pole kõige kauem pole koos käinud Peeter Kreitzbergi juhitud kultuurikomisjon, nemad kohtusid viimati 4. juunil.

Kui seni oli riigikogulaste retoorika suures saalis puudumiste kohta, et peamine töö käib fraktsioonides ja komisjonides, siis nüüd näitavad faktid, et päris nii see ikka pole.