Ülikooliseaduse teise lugemise katkestamise poolt oli 38 riigikogu liiget ja vastu oli 49 liiget, seega läbis eelnõu teise lugemise.

Vastates riigikogu liikmete küsimustele avaldas haridus- ja teadusminister Jaak Aaviksoo lootust, et need noored, kes täna seavad mõtteid kõrgkooli astuda ja teevad seda 2013. aastal, võivad kindlad olla, et kui nad täisajaga õpingutele pühenduvad, siis see saab olema neile tasuta ja mingeid ülikoolile makstavaid kulusid sellega ei kaasne.

Opositsiooni kuuluvate sotside arvates on ei ole see aga nii. Jaak Alliku sõnul peituvad üliokooliseaduses sisulised probleemid, mille kohta tehti ka muudatusettepanekud, kuid need lükati tagasi.

Alliku sõnul on kõrgharidusreformis eesmärk saada ümber nurga tagasi see raha, mis tasuta kõrghariduse kuulutamisega kaduma läheb. Ta prognoosis, et praegu toob tasulise õppe kaotamine kaasa hoopis õppejõudude koondamise eraialdelt, kus praegu õpivad tudengid valdavalt riigieelavevälistel õppekohtadel.

Allik ütles, et ilma korraliku ja kindla rahalise katteta on praeguse eelnõu läbisurumine lihtsalt parteilise lubaduse täitmine.