Komisjon jättis arvestamata fraktsioonidelt laekunud muudatusettepanekud, kuid nende ettepanekute erinevaid aspekte on arvestatud rahanduskomisjoni koondettepanekus, teatas riigikogu.

„Rahanduskomisjon otsustas suurendada regionaalseid investeeringuid, toetada erinevaid kolmanda sektori ja kodanikuühiskonna projekte ühekordsete kuludena tulenevalt fraktsioonide esitatud ettepanekutest. Samuti nähti ette õpetajate töötasu alammäära tõstmine 900 euroni kuus haridus- ja teadusministeeriumi valitsemisala eelarvevahendite arvelt,“ selgitas rahanduskomisjoni esimees Rannar Vassiljev.

„Muudatusettepanekud, mis oleksid intensiivistanud elatisrahafondi väljatöötamist ja taastanud põllumeeste üleminekutoetused, jäid ka eelarve kolmandal lugemisel koalitsiooni toetuseta. Paraku ei toetatud ka ettepanekut riigieelarve tasakaalu parandamise osas, mis oleks koomale tõmmanud riigi valitsemiskulusid,“ märkis rahanduskomisjoni aseesimees Sven Sester.

2015. aasta riigieelarve tulude mahuks on kavandatud 8,45 miljardit eurot, mis on käesoleva aastaga võrreldes 7 protsenti rohkem. Kulude kogumaht on 8,54 miljardit eurot, mida on võrreldes praeguse aastaga 6 protsendi võrra rohkem. Valitsussektori eelarvepositsioon on tuleval aastal struktuurses ülejäägis 0,8 protsenti sisemajanduse kogutoodangust, mis on 0,6 protsendi võrra suurem riigi eelarvestrateegias kavandatust.

2015. aasta riigieelarve seaduse eelnõu kolmas lugemine ja lõpphääletus on täiskogu istungil 10. detsembril.