Müüja sõnul kangemat kraami poest eriti ei ostetagi, enamasti ostavad rahvaasemikud veini, kirjutab SL Õhtuleht. Viskil või likööridel polevat suuremat minekut. Ka ei saa saadikud poest turgutust oma pikkadel istungiöödel, sest kell 16 paneb pood uksed kinni.

Rahvaliitlane Margi Ein tunnistas, et pole mõelnudki selle peale, kas ametiruumides peaks napsuga kaubitsema. “Ma ei ole küll ühtegi korda ise sealt alkoholi ostnud. Olen poes muidugi käinud ja ostnud viinamarju või küpsiseid ja kompvekke. Ja tellinud kringlit. Aga vist ei ole alkoholivitriini poole vaadanud.”

Sven Sester (Res Publica) kahtles, kas ta üldse on selles poes käinud. “Kui on mingi vastuvõtt ja tuleb kõrge väliskülaline, siis saab need pudelid vist mujalt.”

Heimar Lenk (Keskerakond), kes oma valimisloosungiks on võtnud “Igale naisele kaine mees!” ja on väitnud, et “isa joob tööl ja kodus televiisori ees, kooliõpilased salaja nurga taga”, ütles, et riigikogu majas töötab väga palju inimesi. “No miks naps ei võiks olla, ta on tavaline kauplus ju. Aeg-ajalt tahab keegi ikka ka pudeli koju osta või sünnipäevale minna ja midagi kaasa võtta,” ei pidanud ta viinamüüki taunimisväärseks. “Mina olen seal alaline ostja just saiakeste pärast. Seal on need haruldaselt head. Napsi ma sealt ei osta, sest on ju odavaid kohti linna peal.”

Ühenduse Alkoholivaba Eesti tegevjuht Lauri Beekmann nimetab napsumüüki Toompeal absurdseks. “Meil ju seadused panevad ka paika, et tööajal ei tohiks inimene alkoholi tarbida. Ja see on ju tööasutus. Riigikogu liikmed peaksid ju olema teistele eeskujuks,” arvas Beekmann. “Aga kui vaadata uudiseid, siis on ju selgelt näha, et neil, meie riigi parematel poegadel, on alkoholiprobleeme päris sageli.”