55 poolthäälega vastu võetud otsus pikendab 2011. aasta 31. detsembrini kuni 170 kaitseväelase kasutamist NATO juhitavate rahvusvaheliste julgeoleku abijõudude koosseisus Afganistanis. Järgmisel aastal on operatsiooniga seotud kuludeks kavandatud 274 miljonit krooni, kirjutab BNS.

Kuni kolme kaitseväelast võimaldavad 61 häälega vastu võetud otsused tuleva aasta lõpuni kasutada NATO väljaõppemissioonil Iraagis ning ÜRO juhitaval rahutagamismissioonil Liibanonis, Iisraelis, Egiptuses ja Süürias. Kaitseväe tegevuseks Iraagis kulub 2011. aastal ligi 1,2 miljonit ning Lähis-Idas 1,6 miljonit krooni.

Eelmisel nädalal andis riigikogu mandaadi kasutada Eesti kaitseväge vajadusel kuni 55 kaitseväelasega Euroopa Liidu Põhjala lahingugrupi koosseisus ning pikendas järgmise aasta lõpuni kaitseväe missiooni Kosovos ja Bosnias ja Hertsegoviinas. Nii Kosovos kui ka Bosnias ja Hertsegoviinas näevad otsused ette kuni kolme kaitseväelase kasutamise, neist esimesel juhul NATO juhitavates rahutagamisjõududes ja teisel juhul Euroopa Liidu relvajõudude juhitaval rahutagamismissioonil.