Riigikogu pressitalituse teatel asub Karis ametisse 7. aprillil, kui lõppeb praeguse riigikontrolöri Mihkel Oviiri teine ametiaeg.

Riigikogu põhiseaduskomisjoni esimees Rait Maruste tõi esile presidendi hinnangu, mille kohaselt on Alar Karise näol tegemist ühiskonnas tunnustatud ja poliitiliselt sõltumatu inimesega, kellel on piisav juhtimiskogemus. Põhiseaduskomisjon toetas üksmeelselt Karise kandidatuuri.

Riigikogu aseesimees Laine Randjärv õnnitles riigikontrolöriks nimetatud Alar Karist ja andis talle üle lilled nii ametisse nimetamise kui ka tänase sünnipäeva puhul.

Riigikontrolöriks nimetatud Alar Karis lubas oma esinemises arendada igakülgset koostööd kõikide asjaomaste asutustega.

"Pean vajalikuks koostöö arendamist riigikoguga ja riigieelarve kontrolli komisjoniga, et üheskoos tuua riigikontrolli auditid ja nende rakendamine paremini nii Riigikogu kui ka avalikkuse ette," märkis Karis.

"Riigikogu fraktsioonid ja komisjonid ilmutasid professionaalsust, põhjalikkust ja erapooletust olulise põhiseadusliku institutsiooni juhi kandidaadi arutamisel," vahendas presidendi kantselei avalike suhete osakond president Ilvese sõnu.

"Olen kindel, et päevapoliitilisest erakondlikkusest sõltumatu Alar Karis tegutseb riigikontrolörina pühendunult, kaasaegselt ja tulevikku vaatavalt ning aitab läbi Riigikontrolli auditite jõuda Eestil paljudes valdkondades parimate kestlike lahendusteni. Soovin talle palju õnne ja jõudu tööle," sõnas Ilves.

Samas tänas president alates 2003. aastast riigikontrolörina töötanud Mihkel Oviiri, kelle kogemused, asjatundlikkus ja riigimehelikkus tagasid riigikontrolli juhtimise stabiilsuse.

Senise riigikontrolör Mihkel Oviiri sõnul on Alar Karis nii süsteemse mõtlemisega teadlane kui ka administraator-praktik. Tema teadlasetaust toob kindlasti ka riigikontrolli auditikäsitlusse uusi elemente, sõnas Mihkel Oviir ja avaldas veendumust, et Karis arendab riigikontrollis avatud ja tulevikku vaatavat suunda.

Riigipea esitas riigikogule ettepaneku nimetada Alar Karis riigikontrolöriks tänavu 27. veebruaril. Aastatel 2003−2007 oli ta Eesti Maaülikooli ja aastatel 2007−2012 Tartu Ülikooli rektor.