Majanduskomisjoni liikmed jõudsid ühisele arusaamale, et Arengufondi investeerimisportfell tuleks üle anda Kredexile ning fondi põhirolliks võiks olla Eesti kui terviku visiooni arendamine. Arengufond on riigikogu poolt asutatud avalik-õiguslik organisatsioon, mis tegutseb Arengufondi seaduse alusel, vahendab ERR Uudised "Aktuaalset kaamerat".

"Väga paljud need tegevused, millega Arengufond praegu tegeleb, on olemas kuskil mujal ka. Või väga lähedased tegevused," kommenteeris riigikogu majanduskomisjoni ja Arengufondi nõukogu liige Maris Lauri. "Kui need panna kokku, kui ei oleks sellist killustatust, siis võiks tekkida sellist positiivset sünergiat, mis teeks asja paremaks ja tulemuslikumaks ja me saame võib-olla palju suuremat kvaliteeti, kui me praegu saame. Sellisele organisatsioonile ei saa lihtsalt niimoodi ühe päevaga risti peale tõmmata."

"Ma arvan, et me ikka ei otsi tegevusi. põhitegevus, mis meil on, on see, et me toetame iduettevõtteid, me tahame, et Eestis oleks rohkem uuenduslikke tehnoloogiaettevõtteid. Seda me oleme teinud oma loomise algusest peale ja see kindlasti ei ole otsitud tegevus. Mille üle võib-olla käib rohkem arutelu - et kui palju me peaks tegelema analüüsidega, ja võib-olla see kriitika ongi rohkem sinna suunatud," rääkis Arengufondi juht Pirko Konsa.