Kohtumistel Kairo linnapea ning parlamendi, ministeeriumide ja Eesti saatkonna esindajatega rõhutasid nad kahe riigi vahelist suhete tugevdamise vajadust.

„Hea meel oli näha, et Eesti ja Egiptuse suhted on taas tugevnemas,“ ütles Loone. Tema sõnul kinnitab sõprusrühma visiit, et Eesti ja Egiptus jätkavad ühist teed, tugevdamaks majandus- ja kaubandussuhteid keskkonnas, kus peetakse oluliseks demokraatiat ja vähemuste kaitset.

„Hindame väga Egiptuse pingutusi võitluseks vaesusega ja võrdsete võimaluste tagamiseks ühiskonna nõrgematele liikmetele,“ ütles Loone. Loone lisas, et kohtumistel oli kõne all veel Egiptuse turismiviisa senisest kiirem vormistamine Eesti elanikele.

Aafrika parlamendirühma esimees Mart Nutt kinnitas, et Eestile on äärmiselt oluline Egiptuse kui juhtiva regionaalse jõu toetus Eesti kandidatuurile ÜRO julgeolekunõukogusse. „Loodame, et see toetus on eeskujuks ka teistele piirkonna riikidele samasuguse valiku tegemisel,“ ütles Nutt. Nutt andis Egiptuse välisministeeriumile üle ka Eesti presidendi tänukirja toetuse eest Eesti kandidatuurile.

Eesti-Egiptuse parlamendirühma liikme Erki Savisaare sõnul on Egiptuse majandusreformid on märkimisväärsed. „Nägime kasvavat huvi ja valmidust hõlbustada riigi toimimist kasutades infotehnoloogia vahendeid,“ ütles Savisaar. „Eesti e-riik pakkus väga palju huvi ning loodame kasvavat koostööd selles valdkonnas.“ Savisaar lisas, et Egiptuses ollakse väga huvitatud koostööst Eestiga ka teistes valdkondades nagu näiteks puit ja jäätmekäitlus.

Parlamendirühmad aitavad Riigikogu liikmetel suhelda teiste riikide parlamentidega, viia ellu välispoliitikat ja tutvustada meie riiki mujal maailmas.